nlenfr
nlenfr

Omgeving

IEPER

Veel mensen kennen onze stad, meestal vanwege haar recent verleden. Een fel bevochten deuk in de frontlinie, waardoor de stad vanuit noord, oost en zuid continu bestookt werd. Honderdduizenden verloren hun leven tijdens bijna 5 jaar ononderbroken strijd. Elke dag nog wordt onder de Menenpoort de Last Post geblazen, zodat wij niet zouden vergeten. Verschillende bezienswaardigheden die direct aan de Grote Oorlog gelinkt zijn, bevinden zich in het stadscentrum.

Ieper wordt voor de eerste maal vermeld in de 11° eeuw. Door de historisch verantwoorde heropbouw van de stad na WO1 zijn veel interessante gegevens uit ons rijke verleden te bezichtigen of te bezoeken.

Ook wie meer van groen houdt, vindt hier zijn gading. De Vestingroute is een wandeling van een viertal kilometer op en rond de stadswallen die op elk moment onderbroken kan worden voor een frisse rustpauze in bvb de Kazematten, één van de vele café-restaurants die de stad rijk is.

Meer info over wat te doen en zien zowel in als buiten de stad, vindt u in de folder uw vakantiehuis. Twee fietsen worden gratis ter beschikking gesteld.

Grote Markt Ieper

Tweede grootste markt van Vlaanderen, maar wel de mooiste.

Menenpoort

Menenpoort met dagelijkse Last Post om 20:00hr, sedert 1928.

Welsh National Memorial Park

Welsh National Memorial Park te Langemark

Canada memorial

De Canadese “Brooding Soldier ” te St-Juliaan.

Tyne Cot Cemetery

De grootste CWGC begraafplaats, gelegen te Passendale.

Brouwerijbezoek Kazematten

Brouwerij De Kazematten is gevestigd in de souterrains Houten Paard. Dit is een zusterbrouwerij van Sint Bernardus in Watou. Elke zaterdag te bezoeken van 15hr tot 17hr.

De Kazematten

Brasserie de Kazematten bevindt zich op enkele honderden meter van de brouwerij. Specialiteit is de Ypres Times en het Grottenbier.

De Vestingen

De stad is voor 2/3 omringd door Vestingen (In Pacific Eiland kun je varen op de grachten)

Bellewaerde

Bellewaerde is een dag met de hele familie vol plezier, avontuur en spectaculaire ontdekkingen in een overweldigende natuur.